Центар за културу „Драган Кецман“ Кучево

Од свог оснивања 1981. године, носилац је свих културних дешавања у граду и на подручју општине Кучево.

Установа је организатор Смотре народног стваралаштва „Хомољски мотиви“ и Meђународног фестивала телевизијског етнолошког филма – ФЕСТЕФ, а од битнијих програма издваја се у организацији или суорганизацији манифестација: Позоришне свечаности „Жанки у част“ у Раброву, Општинског такмичења рецитатора, разних општинских ликовних и литерарних конкурса. Као посебне манифестације, из Смотре „Хомољски мотиви“, настали су Фестивал „Труба Мирослава Милета Матушића“ и Ликовна изложба „Браничевска палета“.

У Центру за културу раде Завичајна и Галерија савремене уметности, а у редовне активности Центра убрајају се још рад Фолклорног ансамбла, Певачког друштва, Аматерског позоришта, ликовне изложбе, књижевне вечери, концерте, трибине, позоришне представе како аматерских, тако и професиналних стваралаца. Негује се и издавачка делатност завичајних писаца и песника. Од 2011. године Центар за културу „Драган Кецман“ Кучево је оснивач и издавач билтена за информисање грађана Општине.

Простор Центра за културу користи се за свечаности, програме и активности других установа и организација.

Зграда Центра за културу налази се на главном градском тргу и има три нивоа. На првом нивоу налазе се улазни хол који по потреби служи као додатни галеријски простор, велика сала са 450 седишта и позорницом површине око 120 квадрата, затим, галерија и помоћне просторије.

На другом нивоу зграде налази се Завичајна галерија, Галерија савремене уметности, сликарски атеље и канцеларијски простор, док је на трећем спрату смештена Библиотека и диско сала коју користе групе за рекреацију и Фолклорни ансамбл. Укупна корисна површина зграде је око 2.500 квадрата.

 

Контакт:

Центар за културу „Драган Кецман“

Трг Вељка Дугошевића 30, Кучево

Телефон: +381 12 852 466

                   +381 12 850 466

www.homoljskimotivikucevo.org