Turistička organizacija Kučevo

Ugostiteljstvo

Hotel “Rudnik”

Razvoju turizma u opštini Kučevo značajno  doprinosi hotel ”Rudnik”, koji je kategorisan sa tri zvezdice i koji se nalazi u centru Kučeva. Hotel je savremenog arhitektonskog izgleda, nedavno renoviran i sa puno funkcionalnih sadržaja. Hotel raspolaže sa 150 ležajeva u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama. Takođe, hotel ima i dva apartmana. Svaka soba ima kupatilo, bežični internet, kablovsku televiziju i telefon. Sobe imaju lep pogled na grad i okolinu.

Hotel 'Rudnik'

Hotel ima restoran sa kapacitetom od 600 mesta pogodan za organizovanje svih vrste proslava, banketa i koktela.

U sklopu hotela su i poluolimpijski zatvoreni bazen, finska sauna  i fitnes centar. U celini, hotel ’’Rudnik’’ pruža sve uslove za komforan boravak gostiju.

S obzirom da u Kučevu postoji sportska hala i niz terena za male i velike sportove, hotel je orijentisan ka sportskom turizmu i ima reputaciju dobrog domaćina brojnim sportskim ekipama koje dolaze na pripreme.

Hotel ”Rudnik” je udaljen od Beograda 130 km.

Kontakt: Hotel ”Rudnik”, Kučevo

Tel: 012/852 – 266

Za više informacija posetite: www.hotelrudnik.com

Kafana sa prenoćištem “Šumadija”

Kafana sa prenoćištem ”Šumadija” poznata je po širokom izboru kvalitetnih kuvanih jela po pristupačnim cenama. Objekat raspolaže sa 25 ležaja u 8  dvokrevetnih i trokrevetnih soba i 2 apartmana.

Kontakt: Kafana sa prenoćištem ”Šumadija”, Kučevo

Telefon: 012/ 851-871

Restorani i kafići

U Kučevu postoji nekoliko restorana u kojima se pripremaju, između ostalog, i tradicionalna jela homoljskog kraja. Posebno su poznati: ’’Homoljski motivi’’, ’’Podrum’’, ’’Širka’’, ”Burence” i ’’Gurman’’.

Takođe, u gradu postoje i brojni kafe barovi (”Dionis”, ”Sky” , ”Planet”, ”Zero”, ”Naša priča”, ”TAK” ), picerije, poslastičarnice (”Stefan”).