Позив на вебинар -Примена еТуриста у области угоститељства и туризма 26.11/01.12/09.12.2021. године

Стална конференција градова и општина – Савез градова и општина Србије (СКГО) у периоду од 26. новембра 2021. године до 09. децембра 2021. године организује три једнодневне онлајн радионице (вебинара) на тему: „Примена еТуриста – Централног информационог система у области угоститељства и туризма из перспективе корисничких улога обрађивача ЈЛС и угоститеља“. Вебинари се реализују у оквиру пројекта „Институционална подршка СКГО – трећа фаза“ који подржава Влада Швајцарске.

Вебинари су намењени запосленима у јединицама локалне самоуправе који обављају послове из области туризма, али и другим актерима који учествују у планирању, развоју и промоцији туризма и туристичке понуде на локалном нивоу, а који користе централни информациони систем – еТуриста.

Једна од значајних новина коју препознаје Закон о угоститељству јесте увођење еТуриста –  Централног информационог система у области туризма и угоститељства и успостављање надлежности ЈЛС о начину уношења, рада, вођења и коришћења централног информационог система и његовој садржини и врсти података. Наиме, јединице локалне самоуправе су дужне да воде евиденције свих објеката које категоришу, али и свих објеката који немају законску обавезу да се категоришу (попут хостела, вила, коначишта, преноћишта, етно-објеката и сл.) и податке о њима уносе искључиво у централни информациони систем – еТуриста. То подразумева и усаглашавање рада органа ЈЛС са променама прописа и унапређење обављања послова у туризму и угоститељству и јачање компетенција запослених у овим областима.

Циљ радионица јесте унапређење постојећих знања ЈЛС у области туризма и угоститељства, разрешавање најчешћих дилема код ЈЛС у примени прописа из ових области, оспособљавање запослених у локалној управи да правилно примењују прописе и обављају послове ЈЛС, посебно послове у области угоститељства кроз адекватну примену eТуриста – Централног информационог система.

Вебинари ће се одржати у три термина по следећем распореду: 

•      први термин: петак, 26.новембар 2021. године;

•      други термин: среда, 01. децембар 2021. године;

•      трећи термин: четвртак, 09. децембар 2021. године.

Обука у сваком од назначених термина почиње у 10:00 часова, а у складу са приложеном агендом.

Регистрацију на одабрани термин обуке је потребно извршити најкасније до среде 24. новембра – за први термин, односно понедељка 29. новембра за други термин и уторка, 7. децембра за трећи термин путем следећих линкова:

•      први термин: петак, 26.новембар 2021. године; 

https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_wNEOYENATjml_eCxdzWSBw

•      други термин: среда, 01. децембар 2021. године; 

https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_rZyxzFWATJmjTF9FfVvZcg

•  трећи термин: четвртак, 09. децембар 2021. године https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_tHTS6sywSWOvaWG96TceUg

СКГО је припремила предлог груписања ЈЛС по терминима и тај предлог достављамо у прилогу. С обзиром на то да је број места по термину вебинара ограничен, СКГО задржава право да у случају већег интересовања и броја пријава за поједини термин предложи другачији распоред у циљу равномерног присуства представника ЈЛС, о чему ће сви пријављени бити благовремено обавештени.

Посебно напомињемо да је за учешће на обуци потребно да сваки учесник има рачунар са приступом интернету и звучник, односно слушалице, док камера није неопходна. Своја питања предавачима учесници ће моћи да постављају путем тастатуре, у виду порука.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ИСТРАЖИТЕ ВИШЕ

ОБИЛАЗАК ПЕЋИНЕ У ЗИМСКОМ ПЕРИОДУ

Посете пећини „Равништарка“, могуће су суботом и недељом у терминима од 11:00; 13:00; 15:00; 17:00 часова, радним данима уз обавезну претходну најаву или 24 сата