Дунав и златни Пек

1.     дан       БЕОГРАД – ГОЛУБАЦ – ЛЕПЕНСКИ ВИР – КУЧЕВО

Полазак из Београда у 08:00 са договореног места. Вожња ка Голупцу, где се налазе остаци средњевековног Голубачког града на десној обали Дунава, на улазу у Ђердапску клисуру. Тврђава се састоји од девет масивних кула повезаних зидинама које су одолеле зубу времена кроз чију историју су управљали Срби, Мађари и Турци. По доласку уз локалног водича се обилази зелена зона локалитета (палата и куле 5, 8 и 9).

Лепенски вир

По обиласку Лепенског вира одлазак на ручак у Еко-етно комплекс „Капетан Мишин брег“ који се налази у самом срцу Ђердапске клисуре са јединственим погледом на клисуру где се могу направити и одличне фотографије у прелепом амбијенту природе. У оквиру домаћинства, налази се галерија под отвореним небом „Човек, дрво, вода“ која представља збирку скулптура прављених од дрвета и камена, које су стална су поставка комплекса (уколико због епидемиолошке ситуације Етно-комплекс “Капетан Мишин брег” не буде отворен ручак ће бити у ресторану “Мирочки рај”).

Наставак путовања ка Кучеву, где стижемо у око 16:00. Смештај у хотел Рудник 3*. Слободно време (базен, сауна…). Око 20:00 вечера у оближњем ресторану, са музичким програмом (под условом да у тренутку реализације програма оваква активност буде дозвољена тренутно важећим епидемиолошким мерама. Уколико не буде дозвољено вечера ће бити у хотелу). Повратак у хотел. Ноћење.

2.     дан       КУЧЕВО – МАНАСТИР ТУМАНЕ – БЕОГРАД

Доручак до 09:00. Напуштање хотела и одлазак на презентацију испирања злата у Пеку, Традиционално, испирање злата врши се помоћу две основне алатке: пралиште – уређај са посебним преградама за задржавање злата уз одстрањивање крупнијег материјала, и испитак – дрвена или пластична посуда у коју се ставља прочишћени садржај из пралишта. Испирањем помоћу воде, испитаком се уклања најситнији отпадни материјал и мање вредни минерали и метали, да би на крају остале само честице злата.

Испирачи злата из Пека

Након презентација обилазак пећине „Равништарка“ која спада у ред великих пећина Србије. Главни пећински канал дугачак је 501,5 м, док је укупна дужина свих пећинских канала преко 600 метара. Дужина туристичке стазе кроз пећину износи 550 метара. Кроз Равништарку протиче поток Понорац, који извире 2 км узводно у знатно мањој, Бисиној пећини. Мада је пећину још 1894. године посетио чувени српски географ и научник Јован Цвијић, и он је, као и локални мештани ушао само у приступачни, улазни део пећине (60- 80м). “Равништарка“ је заиста откривена тек скоро сто година касније – 1980. Године. Печат Равништарки даје њен главни канал, који личи на гигантски тунел богато украшен најразноврснијим пећинским накитом. Од фигура, посебно се издвајају Шарац Краљевића Марка, Главоње и Лепа Равништарка, која је уједно и амблем пећине.

После обиласка пећине наставак путовања ка дестилерији и винарији „Пруна“ налази се у селу Вуковић, које је смештено у једном од најживописнијих предела Србије, између Голупца и Кучева. За магију која лежи у њиховим боцама могу захвалити моћном плавом Дунаву, који у непосредној близини протиче Ђердапском клисуром и са собом носи тајну која овом поднебљу даје савршене виноградарске особине. Село Вуковић и читав браничевски крај су познати од давнина по квалитетној ракији и вину које су са умећем и вештином правили тамошњи становници, генерацијама уназад.

Наставак путовања ка манастиру Тумане. У околним буковим шумама некада давно често је ловио јунак и ратник Милош Обилић. У истим шумама је своје дане проводио Св. Зосим који је у миру, тишини и скромном начину живота кушао своју веру. Грешком је Милош током лова одапео стрелу ка жбуну у коме је мислио да се сакрила нека дивља животиња, али уместо рањене звери Милош затиче рањеног испосника. Увидевши да је ранио човека Милош подиже Зосима и креће са њим ка видару. На пола пута Зосим се обраћа Милошу уз речи „ту-мани“. Једна Милошева стрела је угасила Зосимов живот, али родио се манастир Тумане. Данас манастир Тумане посећује све више људи због чудотворних моштију светаца св. Зосима и Јакова, али и прелепе природе и уређеног амбијента са гостопримницом (“плати колико желиш”) крај реке Туманке.

Манастир Тумане

У касним поподневним часовима полазак за Београд. Долазак на место поласка у вечерњим часовима. Крај услуга.

ЦЕНА АРАНЖМАНА
Термин путовањаХотелЦена за до 20 путникаЦена за 20-35 путникаЦена за 35-50 путника
13.03.2020.Рудник 3* 170 € 160 € 150 €
ЦЕНА УКЉУЧУЈЕ
 • превоз аутобусом или минибусом туристичке класе на релацијама наведеним у програму
 • смештај у Кучеву у хотелу Рудник 3* на бази ноћења са доручком, у 1/2 и 1/2+1 собама
 • ручак у Етно комплексу „Капетан Мишин брег“
 • вечеру са музичким програмом у ресторану у Кучеву
 • дегустацију вина и ракија у дестилерији и винарији „Пруна“
 • улазнице за тврдјаву „Голубачки град“, за локалитет „Лепенски вир“, за презентацију испирања злата и за пећину „Равништарка“
 • обиласке према програму
 • рошкове организације и реализације аранжмана
 • услуге лиценцираног пратиоца групе
ЦЕНА НЕ УКЉУЧУЈЕ
 • индивидуалне трошкове путовања
 • доплату за 1/1 собу: 15€
НАЧИН ПЛАЋАЊА
 • 30% приликом резервације, а остатак од 70% најкасније до 14 дана пре поласка на пут
 • 30% приликом резервације, а остатак од 70% у 6 једнаких месечних рата чековима БЕЗ КАМАТЕ
 • платним картицама Banca Intesa (Visa, Master, American Express) на 6 једнаких месечних рата БЕЗ КАМАТЕ
ОПИС СМЕШТАЈА

Хотел РУДНИК 3* располаже са 150 лежајева у двокреветним, трокреветним и четворокреветним собама, као и у два апартмана. Собе су опремљене купатилима, телефонима и ТВ уређајима. У хотелу се налазе финска сауна и фризерски салон, а посебну драж хотелу даје спортско рекреативни део који обухвата полуолимпијски базен са теретаном. Хотел нуди природну и здраву храну као и специјалитете са роштиља по којој је овај крај препознатљив (качамак, хомољски сир, јагњетина).

ОПШТЕ НАПОМЕНЕ
 • Код аутобуских аранжмана предвиђене су паузе ради успутног одмора на око 3 до 4 сата вожње.
 • Заустављања су на успутним стајалиштима или бензинским пумпама, а у зависности од услова на путу и расположивости капацитета стајалишта
 • Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…)
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…)
 • Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, као и Општим условима путовања организатора путовања
 • Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора.
 • Аранжман је рађен на бази од минимум 10 пријављених путника и услед недовољног броја путника организатор путовања има право отказа путовања, најкасније 5 дана пре термина поласка.

Детаљну понуду туристичке агенције Victour Tours можете пронаћи на линку доле

DUNAV I ZLATOSNI PEK · SRBIJA · DVODNEVNI IZLETI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ИСТРАЖИТЕ ВИШЕ